Στη δίνη του Τυφώνα
... και όποιος αντέξει
Λίγα λόγια για εμένα
Περιττή η αυτοπροβολή.
Σελίδες Γνώσης
Σύνδεσμοι


ΠΡΟΣΟΧΗ « Καρχαρίες » !
2282 αναγνώστες
Τετάρτη, 7 Μαΐου 2008
20:34
          Ας πούμε λίγα λόγια για το «πετρέλαιο» που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει “η συζήτηση της ημέρας” από τους ποιο βαρβάτους αναλυτές έως την τελευταία νοικοκυρά.
          Και βγήκαν οι καρχαρίες να μας πουν ότι η θάλασσα είναι ασφαλής … διότι αυτοί για έναν χρόνο θα κοιμούνται. Και όρμησαν όλοι με χαρά στην θάλασσα να απολαύσουν το νερό, μόνο που ένα παιδάκι σκέφτηκε … λες να πεινάνε οι καρχαρίες και να μας λένε ψέματα.
          Και βγήκαν οι «μάγκες», οι «ιδιοτελείς» να μας πουν ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 200 $ το βαρέλι! Αγοράστε άφοβα, μας λένε και μέχρι τέλους του έτους θα έχετε ένα +70% … μας χαρίζουν χρήματα δηλαδή … πάρτε κόσμε … είμαστε οι καλοί που ενδιαφερόμαστε για ‘σας. Και ως αρωγοί μας μάς βοηθάνε και στις επιλογές μας στο χρηματιστήριο λέγοντας μας ότι δεν πρέπει ν’ αγοράσουμε διότι αν πάει 200 $ το πετρέλαιο, καταλαβαίνετε τι θα γίνει στα χρηματιστήρια.
          Το έργο όμως το έχουμε ξαναδεί. Οι καρχαρίες ΔΕΝ χαρίζουν ποτέ χρήματα. Απλά χρησιμοποιούν τους δυνατούς υποτελείς τους, τα ΜΜΕ, για να ρυθμίζουν τις καταστάσεις υπέρ τους. Βλέπετε πρέπει να βρεθεί μεγάλος όγκος αγοραστών για να ξεπουλήσουν τα συμβόλαιά τους – που είχαν αρχίσει ν’ αγοράζουν από τα 11 $ το βαρέλι το 1999 και που είδη έχουν αρχίσει και πουλάνε από τα 100 $ - και να μην πάει το προϊόν στο ναδίρ. Και αυτό γιατί είναι βουλητικά μεταβλητό προϊόν, δηλαδή με μια λέξη του ΟΠΕΚ η τιμή του μπορεί ν’ ανέβει ή να κατέβει αυτομάτως. Βλέπετε ελέγχεται κι αυτός από τους καρχαρίες, αλλά για πόσο θα μπορέσει να κρατάει τις τιμές τόσο ψηλά, αφού στην μέση βρίσκεται και η πολυδιαφημισμένη ύφεση. Και ΥΦΕΣΗ με το πετρέλαιο στα 200 $ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Εάν δηλαδή πηγαίναμε για μεγάλη ύφεση τότε το πετρέλαιο έπρεπε να έπεφτε σιγά σιγά στο 30 $ … να το πω κι αλλιώς, εάν έχουν υποψία σοβαρής ύφεσης, δεν πρόκειται να πάει στα 200 $. Δεν υπάρχει λόγος να αυτοκτονήσουν. Όλα δηλαδή είναι στον βωμό του χρήματος. Αρχίζουν λοιπόν τις τυμπανοκρουσίες για να ξεφορτώσουν ανενόχλητοι.
 
          Όλα είναι στα ύψη φίλοι μου. Έσκασε η φούσκα της «οικοδομής» με τα ενυπόθηκα και ήδη έχει αρχίσει να διορθώνει ο χρυσός με σειρά να παίρνει το πετρέλαιο και άκουσον άκουσον που βρήκαν να «γυρίσουν» τα χρήματά τους … στο ρυζάκι! Καταλαβαίνετε (όποιος με πιάνει) για τι καρχαρίες μιλάω. Πόσο όμως θα κρατήσει το ρύζι και τα άλλα εμπορεύματα; Στο τέλος θα θελήσουν να τα γυρίσουν πάλι τα χρήματά τους στο πιο φθηνό της εποχή. Και ποιο είναι; Αυτό είναι quiz και περιμένω τις απαντήσεις σας στα «σχόλια».
 
Αααααααα … μην βαράτε … απλά μια άποψη είναι … μια διαφορετική άποψη.
Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

07/05 21:26  Yannis K.
Μερες που'ναι δεν αλλαζεις και τ'ονομα.
Καλα μη βαρας, μια σκεψη εκανα, απο ενα συνειρμο που μου ειναι αδυνατο ν'αποφυγω
07/05 22:37  CANYON
5*...
08/05 00:06  zaftheo
Πολύ σωστά!
08/05 08:24  jgeorgiou
Συμφωνω εν μέρη , απλα επειδή βλέπω μισοαδειο το ποτηρι , δεν το βλ΄πεπω απο την ίδια οπτική γωνία! Τελος παντων την υπερβολή του το πετρελαιο θα την κάνει αλλα ΠΡΟΣΟΧΗ. Συγκηνονουντα δοχεια ... άρα οι ιδιοι που παίζουν τα χρηματηστήρια , αυτη την εποχη πονταρουν στα εμπορευματα. Βεβαια μπορεί απλα να ξεφορτώνουν ... ή να προεξοφλουν το 2ο τρίμηνο ... Μην ξεχναμε "τρεχουμε" τον δευτερο μηνα απο το δευτερο τρίμηνο και ήδη τα αποτελεσματα του Α' είναι "μακρυνο" παρελθον!
08/05 19:36  geokalp
είχα αφήσει κι εδώ ένα σχόλιο, κάποια capitalblogμαρμάγκα το έφαγε...

ρωτούσα:
γιατί δεν γίνεται
ΥΦΕΣΗ με το πετρέλαιο στα 200 $ ;;

επίσης, έγραφα:
συμφωνούμε στον τρόπο σκέψης των καρχαριών
(ή κάτι τέτοιο)

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Χρηματιστηριακές σκέψεις, απόψεις και εκτιμήσεις.
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις